Най-бързият ракетен спорт

 През последните години бадминтонът набира все повече популярност сред хора от различни възрасти,независимо дали се практикува на очертания или без.

 Накратко ще се опитам да обясня какви са ползите за вашето здраве и ще ви накара да излезете от скучните фитнес клубове и опитате един забавен и ефективен спорт.

1.Лесен и успешен начин за редуциране на теглото.Изключителната динамика позволява изразходването на около 600 калории за един час което би спомогнало за подобряването на вашата фигура.

2.Помага за поддържането на вашата физика и мускулен тонус. Дали е “скъсяване“,“изтегляне“ или “смач“,всеки удар в бадминтона е екстремно физическо натоварване. Това е чудесно за корема,дупето ,бедрата,прасците и ръцете.

3.Развива рефлексите,интелигентността и продуктивността.Практикуването на спорта Ви прави по- бдителни,концентрирани и пъргави.

4.Подобрява сърдечно-съдовата и дихателна функция на организма засилва метаболизма.Чрез обилното потене се отделят ненужните токсини от тялото и се чувствате свежи и релаксирани.

5.Увеличава плътността на костната структура и укрепва скелета.Практикуването на играта развива клетките изграждащи костите и помага при натрупване на калций в матрицата ,което прави костите по-здрави.

6.Намалява шансовете за получаване на диабет.Физическата активност в бадминтона помага за намаляване на кръвната захар в организма.Това намалява общото производство на захар от черния дроб,намалявайки риска от заболяване.

7.Редуциране на последиците от хипертония.Бадминтонът намалява кръвното налягане и произвежда химически вещества които които спомагат немедикаментозното възстановяване от хипертония.

8.Бадминтонът е изключително социален спорт.В много клубове се провеждат турнири и клубни вечери.