Наплитане на ракети                             
Вашият кордаж на ракетата е като маслото за двигателя,трябва да се подменя периодично,тъй като напрежението и еластичността се губят в течение на времето.
Колко често да сменяме кордажът на ракетата - моят съвет е това да става поне два пъти в годината,а за тези които играят редовно е необходимо по-често.
Изборът на правилния кордаж за Вас е от голямо значение,тъй като при неправилен избор на  кордаж и напрежение може да се получат нежелани травми като “тенис лакет“ или болки в раменете например.Трябва да знаем,че при по-голямо напрежение контролът се увеличава но са необходими повече усилия и се увеличава шока от ударът.
Редица играчи използват така наречените хибридни кордажи,които са комбинация от два различни материала за дългите и късите редове.Обикновено това са полиестерни или кевларени кордажи за дългите и синтетични,полиуретанови или естествени за късите редове.
Дали да има разлика в килограмите за наплитане между късите и дългите редове-това се определа от вашия стил на игра.За тези които използват повече спин в играта си може да се наплита с до 2кг. разлика,тези които играят по-плоско,без разлика.
Аз използвам професионална машина PACIFIC STRINGTRONIC 600,която дава висока прецизност на напрежението и GROMMET REPAIR KIT когато се налага подмяна на втулки.

PACIFIC STRINGTRONIC 600
Grommet repair kit - подмяна на втулки
...