Как да изберем кордаж
 
Формата,теглото и материалът от който е произведена ракетата обикновено са основните критерии по които избираме своята ракета.Твърде често се пренебрегват кордажите с които са наплетени,а те са разнообразни по своята структура и материал.
За да сте сигурни ,че ще получите  максимума от своята ракета е нужно да се убедите в правилния избор на Вашия кордаж(дебелина,качество,структура и напрежение ).
Много играчи използват своите ракети които са стояли години неупотребявани ,без да съзнават че през това време ракетата им е загубила своето напрежение и това влияе на качеството на играта им.Моят съвет е да пренаплитат ракетите си поне веднъж годишно,а за по-редовно играещите и по-често за да изпитат максимално удоволствие от играта.
Добрата новина за играчите на скуош е че едно пренаплитане варира от 20-45лв.което е доста приемлива цена ,сравнена с цените за наплитане на тенис ракета например.Ако притежавате една ракета от среден или висок клас моят съвет е да инвестирате в по-висок клас кордажи за да вземета максимумът от ракетата.
Ако сте редовен играч на скуош добре е да експериментирате и да опитате различни видове кордажи за да видите кой ще отговаря най-добре на вашата игра
Променяйки дебелината на кордажа и напрежението,Вие ще усещате ракетата си различно.По-тънките кордажи дават повече сила и прецизност,за сметка на издръжливостта.Подходящи са за  по-технични играчи и за дамите.Дебелите кордажи се предпочитат от здраво удрящите играчи,които често късат кордаж.
Ако променяме увеличаваме напрежението на ракетата,увеличаваме контрола за сметка на мощта.
Факт е е че след 24 часа напрежението на ракетата спада с 10%. Редовната игра ускорява този процес,така че ако сте редовен играч е желателно по-често да пренаплитате своята ракета.
 

sTxone

X-ONE biphase
Дебелина 1,18.
 
Кордаж от Премиум категорията на Технифайбър.Перфектна комбинация за чувство,сила и комфорт.
Цена  33лв.

images305

 305
Дебелина 1,20.
 
Полиестерен многонишков сордаж,който редуцира разтягането и предлага повече издръжливост до 40%.Предпочитаният кордаж на голям брой професионални състезатели.
Цена 30лв.

tecnifibre 305

305+

Дебелина 1,20.

Дава повече мощ.Предпочитаният кордаж на Мохамед Ел Шорбаги и Тиери Линкю.

Цена 32лв.